laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoensoep met hazelnoten
  ingrediënten:
    6 schijven zoete pompoen
1 l water
groentebouillonextract of zeezout
40 à 60 hazelnoten
(soja)room
enkele kummelzaadjes
fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Laat de bolkjes gesneden pompoen zacht koken in licht gezouten water
Mix de soep
Voeg het groentenbouillonextract of zeezout, de grofgehakte hazelnoten, de room en de kummelzaadjes toe.
Versier met peterselie en serveer.

Tips:
Dit is een voedende en verwarmende soep voor de nazomer en de herfst. De zachte zoete smaak ondersteunt de werking van de pancreas, milt en maag.
Zoete pompoenen kunnen op uiteenlopende wijze worden gebruikt: gestoomd of gebakken of in de soep, puree, gratin, taart of pudding.
De kummelzaadjes kunnen worden vervangen door komijnzaadjes en eventueel ook door zwarte peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats