laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amerikaanse chocoladetaart
  ingrediënten:
    voor 12 personen

200 g boter
3 repen pure chocolade (à 100 g)
1 reep melkchocolade (100 g)
4 eieren
200 g (donkere) basterdsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
240 g pecannoten of 200 g walnoten
125 ml slagroom
  bereiding:
    Verwarmd de oven voor op 175°C.
Snij de boter in blokjes.
Smelt deze in een steelpan met dikke bodem.
Breek 200 g pure chocolade en de melkchocolade boven de steelpan.
Zet de pan op een heel laag vuur en laat de chocolade en boter zachtjes pruttelen.
Roer regelmatig om.
Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Breek de eieren boven en beslagkom en klop ze los.
Meng de basterdsuiker en ½ theelpel zout door.
Roer ook de chocoboter erdoor.
Zeef het bakmeel erbij.
Schep met een lepel of spatel het bakmeel erdoor.
Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes.
Schep ze door het beslag.
Leg een vel bakpapier in een bakvorm of lage ovenschaal (2 l).
Invetten kan ook of bestrooien met bloem.
Schep het chocomengsel erin en strijk de bovenkant glad.
Zet de vorm in het midden van de oven op een rosster en bak de taart ca. 30 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat hem 1 uur afkoelen.
Til de koude taart uit de vorm en keer voorzichtig om.
Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan.
Schenkd e slagroom erbij en laat op een laag vuur al roerend smelten.
Laat iets afkoelen.
Giet dit mengsel voorzichtig over de taart zodat de bovenkant en zijkanten ermee bedekt worden.
Strijk war nodig met een spatel verder uit.
Versier de taart met de bewaarde noten en versiersels.
Laat het glazuur in de koelkast opstijven.
Snij de taart in 12 stukken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats