laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Taatjespap
  ingrediënten:
    700 gr aardappelen (liefst bloemig)
1l karnemelk
nootmuskaat, peper & zout
60g boter
enkele eitjes (afhankelijk hoeveel je er wenst, je eet ze zachtgekookt in de pap, wij nemen meestal 2 a 3 pp)
fijngesnipperd uitje of sjalotje (goed fijn, want je eet dit rauw in de pap)
  bereiding:
    Aardappelen schillen en gaarkoken met een beetje zout.
Karnemelk verwarmen (niet laten koken!), peper, zout en muskaatnoot toevoegen
Je eitjes ondertussen laten gaarkoken (zachtgekookt)
Aardappelen stampen of door de ‘passe-vite’ halen
Ondertussen je boter laten bruinen in een klein steelpannetje.
Je warme karnemelk bij de aardappelmoes voegen
Gebruinde boter bijvoegen (maakt een heerlijk KSSS-geluidje)
Opdienen: in een soepbord, eitje pellen en erin doen, lepel uitjes, eventueel nog zout/nootmuskaat en smullen maar!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats