laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamstajine met pompoen en peren
  ingrediënten:
    1 kg lamsschouder in stukken gesneden
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 vingerdik stuk verse gember
1 kleine pompoen
2 stoofperen
2 takjes witte selder
olijfolie
1 dl groente- of kalfsbouillon
1/2 kaneelpijpje
  bereiding:
    Snipper de sjalotjes, de look en de gember fijn.
Bak het vlees aan in olijfolie en kruid met peper, zout, komijn en kaneel. Zet het vuur lager en doe er ook de sjalot, de look en de gember bij. Blus met een scheutje bouillon. Zet het deksel op de tajine en laat rustig sudderen.
Snijd intussen de groenten. Omdat we alles tegelijk in de tajine gaan doen, is de snijgrootte van belang. De peren hebben de kortste gaartijd en mogen dus vrij groot gesneden worden. De pompoen mag iets kleiner zijn en de selder mag in smalle reepjes. Doe alle groenten in de tajine en laat nog eens een half uurtje tot 45 minuten sudderen.
Werk het gerecht af met verse koriander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats