laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 konijn met jagersaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 panklaar konijn
100 g boter
75 g lardeerspek
vers gemalen peper
zout
1/2 l rode wijn
1 ui
1 wortel
1 ui doorprikt met kruidnagels
tijm
laurier
jeneverbessen


Voor de saus:
1 nootje bruine roux
1/2 l bouillon
1/2 eetlepel Worcestershiresaus
1 glas maderawijn
1 ui
1 dl witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
250 g bospaddestoelen
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel bosbessengelei
  bereiding:
    Snijd het konijn in stukken en marineer minstens 6 uur in de rode wijn met de grofgehakte wortel en ui, de doorprikte ui, tijm, laurier en jeneverbessen.
Neem het uit de marinade, dep droog en omwikkel het met de plakken vet lardeerspek. Kruid met peper en zout.
Schik in een braadslee en overgiet met de gesmolten boter. Laat in de op 225 °C voorverhitte oven 30 minuten bakken.


Bereid intussen de saus: meng de bouillon met de Worcestershiresaus en laat indikken met de bruine roux. Voeg de madera toe en het in witte wijn aangestoofde en gesnipperde uitje. Roer de tomatenpuree erdoor met de vooraf aangefruite paddestoelen. Roer er tot slot de bessengelei en de peterselie door.

Schik de stukken konijn op een warme schotel en overgiet met de saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats