laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 goulash
  ingrediënten:
   
  • -60 gr bloem,
  • - zout,peper en nootmuskaat,
  • - 2 groene paprika's,
  • - 1 l water,
  • - 30 gr paprikapoeder,
  • - 200 gr verse tomaten,
  • - 100 gr boter,
  • - 200 gr uien,
  • - 1 blikje tomatenpuree,
  • - cayennepeper,
  • - 800 gr runderstoofvlees,
  • - 1 geperst lookteentje,
  • - 1 dl witte wijn.
  bereiding:
    bak de stukjes vlees met de kruiden ingewreven, tesamen met de gesnipperde ui en het uitgepersteteenje look in de boter zachtjes aan, strooi er paprikapoeder over en laat, steeds roerend, alles met elkaar bakken tot het mooi bruin is. voeg er dan de in zeer kleine stukjes gesneden paprika's bij, laat die even meebakken, voeg er dan de tomatenpuree en de fijn gesneden verse tomaten toe. alles doorroeren en tenslotte de witte wijn en zoveel warm water dat alles ruim onder staat. laat dit met deksel op de pan ca 2 uren zachtjes gaarpruttelen. bind de saus met bewerkte boter (50 gr boter en 60gr bloem).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats