laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Viande acide à la Maastricht
  ingrediënten:
    500 gram stoofvlees
3 uien
3 teentjes knoflook
7 laurierblaadjes
5 kruidnagels
4 jeneverbessen
25 cl azijn en 75 cl water
75 gram boter
3 plakken ontbijtkoek
1 eetlepel basterdsuiker
4 eetlepels Canisius peren-appel-cranberrystroop
peper en zout naar smaak
  bereiding:
    Vlees in blokjes snijden, uien in ringen snijden, knoflook fijnsnijden. Boter in de pan bruin laten worden en vlees aanbraden. Als het vlees bruin is, uien toevoegen en glazig aanbraden. Dan knoflook kort meebakken. Voeg daarna azijn 25 cl water, laurier, kruidnagel, jeneverbessen, peper, zout, basterdsuiker en stroop toe. Laat het geheel een paar uur stoven. Af en toe roeren en als het te dik wordt water toevoegen. 3 uur stoven is normaal, vandaar het advies om zuurvlees een dag van te voren te maken.

Lekker met friet en sla.

Kan ook met varkens- of kalfsvlees gemaakt worden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats