laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Maankoekjes gevuld met amandelen
  ingrediënten:
    1 kilo bloem
50 gr. gesmolten boter
150 ml. mazhar
snufje zout
lauw water om te kneden


ingr. vulling:
1 kilo gepelde amandelen
650 gr. suiker
50 gr. gesmolten boter
50 ml. mazhar
2 eigeel
2 eetl. kaneel
  bereiding:
    kneed alle ingr. van het deeg tot een glad zacht deeg

*doe het in een zakje en laat het rusten tot je de vulling klaar hebt

*maal de amandelen fijn samen met de suiker

*meng alle ingr. van de vulling samen en vorm de vulling in staafjes

*bestijf de tafel met meel, rol het deeg heel dun uit

*snij het deeg in bannen leg een staafje vulling erop, vouw het deeg over de vulling

*vorm de koekjes in een vorm van een halve maan en snij het eraf

*prik in de bodem met een vork en binnen kant van de maantjes

*bak de maantjes op 170°C licht van kleur
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats