laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Duivelscake
  ingrediënten:
    100 g pure chocolade
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl natriumbicarbonaat
225 g boter
400 g bruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
3 eieren
1,25 dl karnemelk
2,25 dl kokend water

EIWITGLAZUUR:
300 g witte basterdsuiker
2 eiwitten
1 el citroensap
3 el sinaasappelsap
gekonfijte sinaasappelschil
  bereiding:
    Vet 2 ondiepe ronde taartvormen (0 20 cm) in en bekleed de bodems met bakpapier. Smelt de chocolade in een pan. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het natriumbicarbonaat.
Roer de boter en suiker tot een lichte, luchtige massa. Roer het vanille-extract erdoor. Roer de eieren een voor een door het mengsel en roer het na elk ei goed door. Voeg een beetje meel toe als het mengsel begint te klonteren.
Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel en roer alles goed door elkaar. Spatel vervolgens het overgebleven meel, de karnemelk en het kokende water erdoor.
Verdeel het mengsel over de twee bakvormen en strijk de bovenkanten glad. Bak de taarten 30 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven, tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat ze 5 minuten rusten in de vorm. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
Doe de ingrediënten voor het glazuur in een grote kom op een pan met kokend water. Klop alles, liefst met een elektrische mixer, tot het dik is en pieken vormt. laat de kom van het vuur en blijf roeren tot het glazuur is afgekoeld.
Doe wat van het glazuur op een van de taarten en plaats de andere erop. Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met de rest van het glazuur. Garneer de taart met de gekonfijte sinaasappelschil.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats