laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipstukjes in bruine saus
  ingrediënten:
   


  • 8 kipkarbonades zonder vel
  • 25 gr boter
  • scheutje olijfolie
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 150 gr selderijknol
  • 2 knoflooktenen
  • theel tijm
  • laurierblad
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 0,5 dl rode port
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 eetl thaise vissaus (optie)
  • zout en peper
  bereiding:
    Snijd de prei in ringen en was ze. Schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes. Schil een paar plakken van een selderijknol en snijd die ook in blokjes. Snipper de knoflook. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Smelt de boter en olie in een braadpan en braad de kipstukken lichtbruin. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg alle groenten en kruiden toe en laat dit ook even meebakken. Blus af met de bouillon en de port. Doe een deksel op de pan en laat op zacht vuur 1,5 uur sudderen tot het vlees van de botten valt.
Haal de stukken kip uit de pan, laat ze iets afkoelen, verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes.
Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de groenten met de staafmixer.
Voeg desgewenst een eetl thaise vissaus toe om de ragout iets pittiger te maken en naar smaak nog wat zout en peper, of wat water als de saus te dik is. Doe de stukjes vlees weer terug in de pan en laat alles goed warm worden.
De ragout is erg lekker met een puree van 1/3 selderieknol en 2/3 aardappel, met een kaaskorstje erop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats