laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Anya's pasta al forno con pomodori e mozarella
  ingrediënten:
    Zeezout en zwarte peper uit de molen
extra vierge olijfolie
1 fijngehakte ui
2 tenen knoflook in plakjes
1,5 kilo rijpe tomaten, of 3 blikken van 400 gr. gepelde tomaten in stukjes
2 gedroogde spaanse pepertjes, verkruimeld
een flinke handvol basilcumblaadjes
1 eetlepel rode wijnazijn
400 gr orecchiette (of spirelli, penne...)
4 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas
3 bollen mozzarella (150 gr.)
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 200 graden. Grote pan gezouten water opzetten. In een passende pan een flinke scheut olijfolie gieten en daarin de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Bij gebruik van verse tomaten met een scherp mesje de kern eruit halen. 40 seconden in het kokende water leggen tot het vel loskomt. Uit de pan scheppen met een schuimspaan en koud afspoelen in een vergiet. De pan van het vuur halen.

De tomaten ontvellen, ontzaden en in stukjes hakken. Bij de uitjes en knoflook in de pan doen met een klein glaasje water (Ikzelf heb het vocht dat vrijkwam bij het ontvellen en ontzaden van de tomaten erbij gedaan.) Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
Alles pureren en de basilicum erin snipperen, op smaak maken met peper en zout en de wijnazijn.
Als alles goed op smaak is de pan water weer aan de kook brengen en de oricchiette gaar koken. Laten uitlekken en met de helft van de saus en een handje parmezaan omhusselen.
Ovenschaal invetten met olie. Laagje pasta in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en een in plakken gesneden bol mozzarella. Dit herhalen tot alles op is en eindigen met een flinke laag kaas. Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats