laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Anya's tarte tatin van aardappel en peer
  ingrediënten:
    taartschotel (gewoon of silicone, maar silicone wel eerst op een ovenplaat zetten om te voorkomen dat hij dichtklapt als je hem opneemt)
2 peren - geschild en in fijne halve schijfjes gesneden
enkele aardappels (geen bloemige)
eigeel (optioneel)
peper en zout
bladerdeeg taartbodem


peper en zout
  bereiding:
    * Oven voorverwarmen op +/- 220°C
* Vet een taartschotel goed in en bestrooi hem met een dun laagje suiker.
* Bedek de hele taartschotel met de dunne schijfjes peer.
* Schil de aardappelen, snij ze met de dunschiller in hele dunne schijfjes en bak deze rauwe schijfjes heel eventjes in een pan met anti-kleefbodem. Kruid ze lichtjes met peper en zout.
* Leg de aardappelschijfjes bovenop de schijfjes peer.
* Leg het taartdeeg over het geheel en duw hem aan de zijkanten lichtjes tussen de rand van de schotel en de aardappel- en perenschijfjes.
* Eventueel het bladerdeeg insmeren met het eigeel.
* Alles voor +/- 30 minuten de oven in en smullen maar.

Heel lekker bij Eendeborst met een sinaasappelsausje en gesmoord witloof, maar ook bij Orlofgebraad, Rosbief, Parelhoen met druifjessaus, ...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats