|
|
|
Anya's tarte tatin van aardappel en peer |
|
ingrediënten: |
|
|
taartschotel (gewoon of silicone, maar silicone wel eerst op een ovenplaat zetten om te voorkomen dat hij dichtklapt als je hem opneemt)
2 peren - geschild en in fijne halve schijfjes gesneden
enkele aardappels (geen bloemige)
eigeel (optioneel)
peper en zout
bladerdeeg taartbodem
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
* Oven voorverwarmen op +/- 220°C
* Vet een taartschotel goed in en bestrooi hem met een dun laagje suiker.
* Bedek de hele taartschotel met de dunne schijfjes peer.
* Schil de aardappelen, snij ze met de dunschiller in hele dunne schijfjes en bak deze rauwe schijfjes heel eventjes in een pan met anti-kleefbodem. Kruid ze lichtjes met peper en zout.
* Leg de aardappelschijfjes bovenop de schijfjes peer.
* Leg het taartdeeg over het geheel en duw hem aan de zijkanten lichtjes tussen de rand van de schotel en de aardappel- en perenschijfjes.
* Eventueel het bladerdeeg insmeren met het eigeel.
* Alles voor +/- 30 minuten de oven in en smullen maar.
Heel lekker bij Eendeborst met een sinaasappelsausje en gesmoord witloof, maar ook bij Orlofgebraad, Rosbief, Parelhoen met druifjessaus, ... |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|