laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griekse gehaktballetjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

450 g mager Lamsgehakt
1 middelgrote ui, geraspt
1 teen knoflook, uitgeperst
25 g vers wit of bruin broodkruim
1 ei fijngesneden verse munt
1 ei fijngesneden verse peterselie
Zout en peper
1 ei, losgeklopt
  bereiding:
    Olijfolie om de gehaktballetjes mee te bestrijken
Doe Het gehakt in een kom. Voeg de ui, de knoflook, het broodkruim, de munt en de peterselie toe. Strooi er f1ink veel zout en peper over. Vermeng alles goed. Roer er het losgeklopte ei door, zodat u een goed samenhangend mengsel krijgt. U kunt alles ook vermengen in een keukenmachine.
Bevochtig uw handen en vorm van het gehaktmengsel 16 gehaktballetjes. Steek ze aan 4 platte metalen spiezen.
Leg ze op een licht ingevet bakplaatje en bestrijk ze met wat olijfolie.
Verwarm de grill voor tot hij matig heet is. Grill de gehaktballetjes 10 minuten; keer ze tussentijds af en toe,en bestrijk ze met nog wat olie zodat ze rondom bruin kleuren. Serveer de gehaktballetjes met rijst of in warm pittabrood.

De Grieken eten deze gehaktballetjes bij feestelijke gelegenheden. Meestal gebruikt men lamsgehakt, maar u kunt ook rundergehakt, half-om-half gehakt, kalfsgehakt of een mengsel van verschillende soorten nemen. Serveer deze gehaktballetjes als lichte maaltijd met rijst of warm pittabrood en geef er een salade bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats