Aardappelen in tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
olijfolie voor het bakken
1 kg vastkokende aardappels in blokjes van 5 cm
2 eetlepels bloem
1 theelepel mild paprikapoeder
2,5 dl runderbouillon
2 eetlepels rode-wijnazijn
4 eetlepels tomatensaus
zoutnaar smaak
optioneel 1/2 tot 1 theelepel gedroogde chilipepervlokjes |
|
bereiding: |
|
|
giet een laag van 4 cm olie in een grote pan en bak de blokjes aardappel als de olie goed heet is
doe er zo nodig nog olie bij tot de aardappelen onder staan, laat ze dan bakken op een middelhoog vuur gedurende 20 of 30 minuten, tot ze gaar zijn
als ze bruin gebakken zijn neem ze weg met een schuimspaan en doe ze in een ovenschaal om ze warm te houden
laat ongeveer 1 eetlepel olie in de pan doe daar de bloem en de paprikapoeder in en roerbak een paar minuten op een laag vuur
giet er al roerend geleidelijk de bouillon bij, voeg dan de azijn en de pepervlokjes toe en
laat circa 10 minuten onafgedekt sudderen op een laag vuur
schep er dan de tomatensaus door en ook wat zout
breng op smaak schep de aardappels door de saus en dien op |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|