laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witlof ovenschotel met peer en brie
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
- 500g witlof
- 750g aardappelen
- 2 peren
- citroensap
- 150g brie
- zout
- peper
- paprikapoeder
  bereiding:
    Vet een ovenschaal in
Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. (of, als je makkelijker wilt doen: koop voorgekookte aardappelschijfjes).
Leg de aardappelplakjes onder in de ovenschaal.
Giet de witlof af. En laat ze dan goed uitlekken.
Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de aardappelplakjes
Schil de peren (of vers, of blik), snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
Meng de stukjes peer door de witlof.
Schep het mengsel van witlof en peer over de aardappelplakjes.
Snijd de brie in stukjes en dek de schotel af met de stukjes brie.
Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats