laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wit-brood met Nogluten
  ingrediënten:
   


  • 500 g glutenvrije bloem (Nogluten)
  • 50 g vetstof (boter, margarine)
  • 10 g witte suiker
  • 7 g droge gist of 25 g verse gist
  • 4 dl water
  • eventueel een snuifje zout
  bereiding:
    Werkwijze:

Doe de bloem, de gesmolten vetstof, de gist (verse gist eerst oplossen in een weinig water (lauw)), de suiker, het water (lauw) en het zout in een beslagkom. Zorg dat de gist niet in contact komt met het zout.

Mix met een handmixer voorzien van een goede garde ( dus geen deeghaak) in de laagste stand tot er geen klonters meer in voorkomen.

Vet de bakvorm (handvorm) met inhoud van ongeveer 1 liter (ca. 28 cm) in, giet het deeg in de bakvorm.

Dek het deeg af met een warme vochtige handdoek gedurende 30 minuten en laat het rijzen op een warme plaats (tot ca. 1 cm onder de rand van de bakvorm). Oppassen met tocht !

Bak het deeg 30 minuten bij 220 graden in een voorverwarmde oven ( zet tijdens het bakken een vuurvast schaaltje met water in de oven om het uitdrogen van de bovenkorst te voorkomen).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats