laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenfilet met rodewijnsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 hertenfilets à 120 g
    zout
    versgemalen peper
    1 fijngehakte sjalot
    Flink glas rode wijn
    Klein glaasje Port
    150 ml kalfsfond
    Olijfolie en boter om in te bakken
    Wat geschaafde truffel
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 70° C en zet de borden erin. Bestrooi de hertenfilets met zout en peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie en doe het vlees in de pan. Voeg dan een klontje boter toe en bak de hertenfilets aan beide zijden bruin.
Haal het vlees uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord in de oven. Bak in het overgebleven braadvet de sjalotsnippers tot het glazig ziet. Voeg de wijn, Port en kalfsfond toe, laat inkoken en controleer de smaak. Corrigeer zonodig met zout en/of peper. Doe ook de vrijgekomen vleessappen bij de saus en roer alles goed dooreen.

Lekker bij gegratineerde aardappels en beetgaar gekookte groene boontjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats