|
|
|
Koude soep van tomaten, basilicum en munt |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 witte uien
6 tomaten
3 courgettes
2 teentjes look
1 koffielepel olijfolie
8 takjes munt
2 eetlepels maïzena
3 takjes basilicum
1/2 citroen
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Pel de uien en hak ze fijn. Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de zaadjes, en snij ze verder
in grote stukken. Was de courgettes en snij ze in stukken. Pel de teentjes look.
Verhit de olie in een grote kookpot en stoof de uien 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren. Doe de
tomaten erbij en stoof ze 2 minuten op een vrij hevig vuur. Blijf ook nu roeren. Giet er 1,5 liter water bij
en breng aan de kook. Voeg 4 hele takjes munt toe, samen met het look en de courgettes. Laat 15
minuten op matig vuur koken zonder deksel.
Verwijder de munttakjes. Mix de soep. Los de maïzena op in een beetje water en doe ze bij de soep. Zet
de pot terug op het vuur en laat de soep nog even koken op een hevig vuur onder voortdurend roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep afkoelen. Zet ze daarna minstens 2 uur in de koelkast.
Versnipper de blaadjes basilicum.
Leg enkele blaadjes munt opzij voor de versiering. Versnipper de rest.
Voeg ze net voor het opdienen toe, samen met het citroensap. Meng goed.
Dien goed koel op
Dit is een recept van Paule Neyrat |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|