laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude bloemkoolsoep met saffraan en krab
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

1 bloemkool
2 groene appels
1 citroen
1 blik krab
2 eetlepels lichte room
1/2 dosis saffraan
1 takje platte peterselie
zout
peper
  bereiding:
    Verdeel de bloemkool in roosjes en was die. Schil de appelen en snij ze blokjes. Snij de citroen in
tweeën en pers één helft uit boven de appelblokjes. Hou de schil van de citroen apart.
Vul een kookpot met water, doe er wat zout in en de andere citroenhelft. Breng het water aan de kook
en laat de bloemkool 5 minuten koken. Giet af en schrik de bloemkool onder koud stromend water.
Mix de bloemkool en de appel samen met enkele ijsblokjes. Zorg dat het mengsel korrelig blijft.
Meng de saffraan onder de room en giet het mengsel onder de soep. Haal er de mixer nog eens door
om alles goed te mengen.
Giet de soep in een terrine. Rasp een deel van de citroenschil erboven en meng goed. Proef en breng
eventueel verder op smaak.
Zet de soep minstens een uur in de koelkast.
Laat de krab net voor het opdienen uitlekken. Werk het vlees uiteen en verdeel het over de soep.
Werk af met de platte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats