laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Heek in witte wijn.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 eetlepels bloem
4 x 150 g heekfilet met huid (of andere witvisfilet)
4 eetlepels olijfolie
125 ml droge witte wijn
2 flinke tenen knoflook, fijngehakt
6 bosuitjes, in dunne ringetjes
een bosje (platte) peterselie, fijngehakt
  bereiding:
    Verwarm de oven op 230 graden. Strooi bloem, een snuf zout en peper uit op een bord en wentel de vis erdoor. Verhit de olijfolie, op hoog vuur, in een ovenvaste lage koekenpan. Leg de heekfilets op de huid in de pan en bak ze drie minuten. Draai de vis om en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Schenk de wijn bij de vis en strooi er de knoflook, bosuitjes en peterselie over. Zet de pan, zonder deksel, vijf minuten in de oven tot de vis net gaar is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats