 |
|
 |
Terrine van wortelen |
|
ingrediënten: |
|
|
170 g bladeren van savooikool,
170 g uien,
170 g wortelen,
1 eetl. olie,
3 eieren,
1,5 eetl. mosterd,
1 eetl. maïsbloem,
peper en zout
saus:
2,5 dl room,
1 eetl. mosterd,
cayennepeper,
peper en zout. |
|
bereiding: |
|
|
Maak de uien en de bladeren van de savooikool schoon en schraap de wortelen. Snijd deze 3 groentesoorten in kleine blokjes en fruit ze enkele minuten in hete olie. Roer er mosterd door en laat afkoelen. Klop de eieren los en voeg de in wat water opgeloste maïsbloem toe. Goed roeren en dit mengsel bij de groenten voegen. Giet de bereiding in een goed ingevette terrine of cakevorm. Zet ze in een warmwaterbad en laat gedurende één uur bakÂken in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de terriÂne uit de vorm en dien ze warm of koud op. Maak de saus door de room en mosterd samen licht op te kloppen. Breng op smaak met peper en zout. Giet op elk bord een bodempje saus en schik er een plak van de terrine in. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|