laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kathy's provençaalse soep
  bereiding:
    Ik neem hiervoor een bakje ratatouillegroenten uit de supermarkt. Je kent ze wel: courgette, paprika's, ui, look, tomaat en aubergine... Breng gelijk ook maar een pak juliennegroenten mee, wat je niet gebruikt duw je gewoon in het vriesvak voor de volgende keer.

Ik doe een heel klein nootje boter of een eetlepel olijfolie in de soeppot en laat daar de juliennegroenten (1 kopje) en de grof gesneden ratatouillegroenten even in stoven. Dan doe ik er zo'n bokaal gevogeltebouillon bij van Lacroix (mag ook een ander merk zijn uiteraard, maar iedereen kent die en weet dan ongeveer de maat ook). Gebruik de bokaal als maatbeker en voeg nog 2 bokaals heet water toe. Laat 5 minuutjes koken en dan de mixer erin. Op smaak brengen en ... klaar!

Tip: zorg dat je altijd een courgette in huis hebt. Het is een even goed bindmiddel voor doorgestoken soepen en sauzen als een aardappel of zetmeel, maar het brengt helemaal geen extra calorieën aan!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats