laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 jerryke's gevulde speculaas
  ingrediënten:
    Voor de speculaas :
250gr.zelfreizende bloem,
130 gr. boter,

Een vierkante schotel van ongeveer 25 bij 25 en 8cm hoog
140 gr. bastaardsuiker,
1/2 lepel speculaaskruiden,
kaneel naar smaak,
1/2 lepeltje maagzout, en een snuifje gewoon zout.

voor de vulling :
50 gr. gemalen amandelen,
50 gr. bloemsuiker,
50 gr. zachte boter,
1 ei,
1 lepel bloem.
  bereiding:
    De vulling:
de gemalen amandelen,suiker en boter langzaam bij elkaar roeren, dan het ei(eiwit en eigeel) en dan de bloem dan goed roeren en dit mengsel 24 uur laten rusten.
speculaas:boter goed roeren en dan alle ingedrienten geleidelijk aan bijvoegen alles goed mengen en 1 nacht laten rusten.

2e dag: het deeg in 2 helften doen. dan neem je een groot stuk huishoudfolie en bestrooi dat dan met een beetje bloem, daar rol je dan 1 helft op uit op de grootte van je schotel. die schotel besmeer je met een klein beetje boter,daar leg je dan die uitgerolde deeg in daar bovenop doe de amandelspijs maar je blijft wat van de kant af ongeveer 1 cm dan doe je hetzelfde met de 2e helft van het deeg en die leg je dan boven op de amandelspijs ,als dit gedaan is neem je een mes en dan in het deeg maak je wat ruiten niet te diep ongeveer1/2 cm dan neem je wat koffiemelk en je bestrijkt er het deeg mee ,dan nog wat amandelschilfers er bovenop en dan de oven in. de oven voorverwarmd op 190 gr. en dan 25 minuten bakken.
smakelijk
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats