laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 pruimengebak
  ingrediënten:
    500 g pruimen, gewassen, gehalveerd en zonder pit
100 g suiker
mespunt kaneel
geraspte schil van 1 citroen
1 theelepel citroensap
beboterde, ovenvaste schaal

2 grote eieren
3 eetlepels suiker
2 eetlepels bloem
1 theelepel natuurlijke vanille-essence
100 ml room
beboterde, lage taartvorm, met een diameter van 25 cm

eventueel 2 - 3 eetlepels cognac, rum of kirsch
eventueel geslagen, gezoete slagroom
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in de ovenvaste schaal. Strooi er de suiker, kaneel en citroenschil over en besprenkel met citroensap. Zet de schaal circa 20 minuten in het midden van de oven. De pruimen moeten zacht zijn, maar nog stevig. Verwarm de oven dan tot 190 graden.
Leg de gebakken pruimen nu met de bolle kant naar beneden in de taartvorm en houd het vocht apart. Klop de eieren met de suiker los, voeg bloem, vanille-essence en room toe en meng alles goed dooreen. Schep dit luchtige mengsel over de pruimen. Zet de schaal in het bovenste deel van de oven en bak de clafoutis in 20 - 25 minuten gaar, tot hij lichtbruin is geworden.
Verwarm het kookvocht in een steelpan terwijl de taart in de oven staat. Voeg desgewenst de drank toe en verwarm de saus vlak voor het opdienen. Serveer het dessert warm, lauw of koud met het kookvocht en desgewenst slagroom.
De pruimen kun je ook vervangen door perziken of abrikozen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats