laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde dumplings met dipsaus van koriander en h
  ingrediënten:
    Dumplings komen in verschillende keukens voor. Zo worden ze in de Engelse keuken in gebruikt als vulling in de soep. In het Caribische gebied worden dumplings gefrituurd en als bijgerecht geserveerd. Dit recept voor gestoomde dumplings komt uit de Aziatische keuken.

voor 24 dumplings:

Basisdeeg:
150 g bloem
35 g maïsbloem
250 ml water
1 eetlepel plantaardige olie
2 eetlepels sesamolie

Vulling dumplings:
1 fijngemaakt teentje knoflook
2 theelepels geraspte verse gember
2 theelepels maïsbloem
60 ml water
1 eetlepel sojasaus
125 g Chinese koolbladeren, fijngesneden
250 g varkensgehakt
sesamolie

Dipsaus:
1 eetlepel honing
1/2 theelepel sesamolie
60 ml kippenbouillon
2 theelepels versgehakte koriander
1/2 rode chilipeper, fijngehakt
  bereiding:
    Het deeg:
Zeef beide bloemsoorten in een kom voor het deeg. Breng de 250 milliliter water met de twee soorten olie aan de kook en giet dit al roerende in de kom met bloem. Blijf roeren tot er een klevende deeg ontstaat. Kneed het deeg tot het zacht is en verdeel het in vijf porties. Wikkel de porties deeg in plastic folie en laat ze rusten in de koelkast. Haal het deeg na twee uur uit de koelkast. Verwijder de folie en rol iedere bol tussen bakpapier uit tot het deeg flinterdun is. Snijd er rechthoekjes uit van 4 bij 9 centimeter.

De vulling:
Fruit de gember en knoflook in een beetje olie. Voeg de in water opgeloste maïsbloem hieraan toe en verhit dit tot het water kookt. Doe de fijngesneden Chinese kool in dezelfde pan en laat het mengsel afkoelen. Stoof het vlees, laat het afkoelen en meng het met de kool. Breng het geheel op smaak met sojasaus.

De dipsaus:
Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje.

De dumplings:
Leg de vulling met een koffielepel in het midden van het deeg en vouw het dicht tot een vierkant pakketje. Bedek de bodem van (bamboe) stoommandjes met bakpapier (of lotus- en bananenblad) om kleven te voorkomen. Maak gaatjes in het papier. Leg de dumplings in de mandjes en bestrijk ze met sesamolie. Stoom de dumplings gedurende twintig minuten. Dien ze daarna op met de dipsaus. Hoe eerder ze worden gegeten, hoe lekkerder ze zijn.


Dit recept komt uit Weekend Knack
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats