laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aubergineflapjes met feta, koriander en cottageche
  ingrediënten:
    voor vier personen:

4 el olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 tl venkelzaad
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 aubergine
4 gedroogde abrikozen
25 g geroosterde pijnboompitten
2 el fijngehakte koriander
100 g feta
2 vellen uitgerold bladerdeeg
1 losgeklopt ei
2 tl papaverzaad

Voor de raita:
1/4 komkommer
6 radijzen
2 el fijngehakte munt
200 g cottagecheese
peper en zout
  bereiding:
    Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika’s fijn. Doe dit in een pan met het venkelzaad en fruit de groenten tot deze zacht zijn. Snijd intussen de aubergine in kleine blokjes. Haal de groenten uit de pan en doe deze in een kom. Verhit de resterende olijfolie en bak de aubergine gaar. Voeg de aubergine toe aan de groenten.

Snijd de abrikozen fijn en voeg deze ook aan de groenten toe. Doe ook de pijnboompitten en koriander erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en roer dit voorzichtig door het groentemengsel. Snijd vier cirkels van ongeveer vijftien centimeter uit het bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over één helft van de cirkels en bestrijk het bladerdeeg rondom met ei.

Vouw de flapjes dicht en bestrijk de bovenkant met ei. Druk het bladerdeeg dicht met de top van een vork. Besprenkel de pakketjes met papaverzaad en plaats ze twintig minuten in de oven op 200°C.

Schil en ontpit de komkommer, snijd deze in fijne brunoise. Hak ook de radijzen fijn. Meng de groenten, munt en cottagecheese. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Serveer de groenteflapjes meteen met de raita en een frisse groene salade.


Dit recept komt uit Weekend Knack
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats