laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lotte met prei
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

800 g lottefilet (zeeduivel)
2 dl witte wijn
2 dl visfumet
1 halve ui in snippers (+/- 100 g )
3 dl verse room
3 fijngesneden prei-witten
sap van een 1/2 citroen
1 eetlepel gehakt bieslook
boter
peper en zout
  bereiding:
    De filet van lotte pocheren met de uisnippers, peper en zout, witte wijn,
visfumet en 1 fijngesneden preiwit. Er goed op letten dat het vlees vast
blijft. De vis even apart warm houden.
Het pocheervocht tot de helft laten inkoken, room toevoegen, en nog even laten indikken.
De beide andere preiwitten fijn snijden, ze enkele seconden in kokend
water blancheren, uitlekken en laten koud worden. Ze daarna in boter, peper en zout laten sudderen.
De gestoofde prei bij de saus voegen en bijwerken met een klontje boter.
De vis in plakjes snijden, schikken op een voorverwarmde schotel,
overgieten met de saus en bestrooien met bieslooksnippers.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats