laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Orangettes
  ingrediënten:
    3 grote sinaasappels,
300 gram suiker,
250 gram chocolade
  bereiding:
    Was de sinaasappels en droog ze af. Pel ze, maar let daarbij op, want je hebt grote stukken schil nodig. Het vruchtvlees kan je gebruiken voor een fruitsla of meteen opeten.

Laat wat water koken en blancheer daarin de schil gedurende ongeveer 3 minuten. Eens afgekoeld kan je met de rand van een lepel het witte en bittere gedeelte van de schil verwijderen.

Verhit 200 gram suiker in een halve liter water zodat de suiker oplost. Laat alles rustig borrelen tot je een stroop hebt. Doe de sinaasappelschillen in een grote steelpan, giet er de stroop over en laat dat gedurende een uurtje pruttelen. Zet de pan een dag opzij en laat daarna de sinaasappelschil uitlekken.

Doe de overige 100 gram suiker bij de stroop, laat dit even borrelen en doe er dan weer de sinaasappelschillen bij. Laat dit opnieuw een uurtje pruttelen, zet het weer een dagje opzij, laat opnieuw de sinaasappelschillen uitlekken en herbegin de operatie een derde keer, deze keer zonder suiker toe te voegen.

Snijd de gekonfijte sinaasappelschillen in staafjes. Breek de chocolade in kleine stukken en smelt ze au bain marie. Roer af en toe met een houten lepel tot de chocolade mooi smeuïg wordt. Dompel dan de staafjes stuk voor stuk onder in de chocolade en laat ze drogen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats