laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ravioli speciale
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

500 gr pastameel (semola di grano duro, fijn gemalen);
5 eieren;
roomboter;
olijfolie met porcini;
800 gr gemengde wilde paddenstoelen (ik gebruikte cantharellen, shii take, pieds de mouton, nordic oesterzwammen en pholiote, maar andere combi’s zijn mogelijk);
4 à 5 tenen knoflook (geperst of zeer fijn gehakt);
een handvol verse tijm (grof gehakt);
balsamico azijn;
zout;
peper;
snufje cayenne peper;
4 à 5 theelepels Salsa Tartufata;
2 tuinkruiden boullionblokjes;
500 ml koksroom;
150 gr eendenlever (door een zeef gedrukt);
cognac;
truffelolie;
een handvol bladpeterselie (grof gehakt).
  bereiding:
    Maak eerst de pasta. Doe eieren en meel bijelkaar en kneed de boel tot het een elastische substantie wordt. Pak het daarna in met vershoud-folie en laat een uur rusten in de koelkast. Terwijl de pasta rust, maak je de paddenstoelen. Na ze schoongemaakt te hebben, scheur je ze in hapklare brokken en gooi ze bijelkaar in een kom. Smelt een flinke klont boter in een grote bakpan of wok. Doe daarbij een scheut olijfolie met porcini. Gooi dan in één keer alle paddenstoelen erbij. Let wel, het zijn sponzen. Gooi er zonodig nog wat boter bij als de pan te droog lijkt. Laat dit even op een middelhoog vuur aanfruiten. Na 2 minuten de knoflook, tijm, zout, peper en cayenne peper toevoegen. Goed doorelkaar roeren, daarna het vuur hoog zetten. Als de pan goed heet is, de paddenstoelen afblussen met een ruime scheut balsamico azijn. Dit even laten staan, totdat het meeste van de balsamico is verdampt. Haal de paddenstoelen van het vuur en doe ze in de keukenmachine. Doe hierbij de Salsa Tartufata. Hak de paddenstoelen fijn tot een tapenade-achtige structuur.

Doe de koksroom in een steelpannetje en laat het tot de helft inkoken. Doe er halverwege een scheutje cognac bij (niet te veel!). Zet ook een grote pan water met de twee boullionblokjes op het vuur voor de pasta. Draai vervolgens de pasta door de machine, tot je 4 stroken pasta hebt van ongeveer 50×10 x 0,1 cm. Bewaar de stroken onder een vochtige theedoek. Per strook de paddenstoelen-tapenade gelijkmatig verdelen: 6 ruime theelepels langs de middenlijn. Maak de ruimte om de tapenade vochtig en vouw de strook in de lengte door midden. Goed om de vulling heen aandrukken, zodat er zo veel mogelijk lucht uit verdwijnt. Snij de ravioli met een kartelwieltje los (langs 3 kanten, dus niet de vouwkant). Herhaal dit totdat de stroken pasta danwel de vulling op is. De ravioli 3 à 4 minuten zachtjes laten koken.

Haal ondertussen de room van het vuur. Roer de eendenlever erdoorheen en voeg peterselie, zout, peper, truffelolie en eventueel een scheutje balsamico azijn toe. Als de saus te dik is, kun je dit verdunnen door een klein beetje heet water erdoor te roeren.

Giet de ravioli af en doe ze op een warm bord (3 per persoon). Drapeer de saus eroverheen. Garneren met peterselie en truffelolie. Eet smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats