laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kersen room vlaai
  ingrediënten:
    1/2 pak witbroodmix
2 eetlepels boter
1 kg kersen
1/2 liter melk
75 gram suiker
1 vanillestokje
2 eierdooiers
25 gram maïzena
60 gram suiker
1 theelepel kaneel
1/4 liter slagroom
  bereiding:
    Doe de broodmix met de boter en 1 1/2 dl water in een kom. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het rijzen volgens de gebruiksaanwijzing. Vet een vlaaivorm of een lage taartvorm van 28 cm in. Was de kersen en haal de pitten eruit. Laat de kersen goed uitlekken. Vang het sap op. Kneed het deeg nog een keer en rol het uit tot een ronde lap. Bekleed de vlaaivorm met het deeg. Laat het nog een half uur rijzen. Maak ondertussen de banketbakkersroom.

Banketbakkersroom:
breng 4 dl melk, 50 gram suiker en een opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat het op laag vuur 30 minuten zachtjes trekken. Roer de dooiers los met 25 gram suiker, 25 gram maïzena en 1 dl melk. Haal het vanillestokje uit de melk. Voeg al roerende het maïzena papje aan de melk toe. Verwarm het zachtjes en blijf roeren tot het een gebonden vla is. Laat de room in een bak met koud water afkoelen. Roer zo af en toe.

Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrijk de bodem met banketbakkersroom. Verdeel de kersen over de bodem. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi hiermee de kersen. Bak de vlaai in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat de vlaai afkoelen.
Klop de slagroom stijf met wat suiker en het opgevangen kersensap.
Versier de vlaai met rozetten room en garneer hem met een paar kersen.

Banketbakkersroom kunt u ook in zakjes kopen, maak het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats