laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kletskop
  ingrediënten:
    150 gram bloem
300 gram bruine basterdsuiker
100 gram boter
100 gram amandelen
kaneel
wat water
  bereiding:
    Breng de amandelen met zoveel water, dat ze juist onderstaan, aan de kook.
Neem het pannetje van het vuur zodra het water kookt en pel de amandelen.
Droog ze in een schone doek en hak ze in tamelijk grove stukken.
Roer de suiker met de boter tot room, kneed er de bloem, water, kaneel en de amandelen door en vorm van dit mengsel balletjes, iets groter dan knikkers.
Leg ze met een tussenruimte van circa 5 cm op een beboterd bakblik en bak de kletskoppen in een hete oven bruin en gaar in circa 15 minuten.
Laat de koekjes goed afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats