laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoenrisotto met marsala en rozemarijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

400 g pompoenvruchtvlees
300 g risottorijst
2 sjalotjes
2 takjes selder
1 wortel
1 kleine venkelknol
1/2 glas marsala
30 g gemalen parmezaan
1 dl room
1/2 dl melk
1 stuk citroenschil (onbehandeld)
30 g boter
3 eetlepels olijfolie extra vierge
verse rozemarijn en gladde peterselie
peper en zout
  bereiding:
    Snij tweederde van het vruchtvlees van 1 pompoen in blokjes en de rest in fijne plakjes. Snij 1 sjalot, de venkel, 1 tak selder en de helft van de wortel in stukken.

Doe de groenten in een kookpan met 1,5 I koud water en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe, kruid met zout, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten zacht koken. Draai de gekookte groenten door een roerzeef.

Bak de pompoenplakjes beetgaar in hete olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en hou ze warm on-der aluminiumfolie.

Snipper de tweede sjalot en de rest van de selder en de wortel fijn. Bak de groenten kort aan in de bo
ter. Doe er een takje rozemarijn en de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels mooi glazig zijn.

Blus met de marsala en laat koken tot bijna al de vloeistof opgenomen is. Schenk er de warme bouillon met groenten bij en breng opnieuw tegen de kook aan.

Voeg de melk, de room en de citroenschil toe. Roer om. Dek af en laat zacht koken tot bijna al de vloeistof opgenomen is.

Verwijder de rozemarijn en kruid naar smaak met peper en zout. Roer de gemalen kaas door de rijst. Schep de risotto in een grote uitgehaalde pompoen.
Werk de risotto af met wat gehakte peterselie en serveer meteen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats