laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kandeel
  ingrediënten:
    Kandeel werd al in de 17e eeuw door de mensen zelf gemaakt. Na de geboorte werd de Kandeel uitgeschonken aan de familieleden. Dit deden ze om de geesten te verdijven. Vroeger werd dit recept met brandewijn gemaakt.

1 fles witte Duitse wijn ( of brandewijn)
schil van een halve citroen
stukje pijpkaneel
3 kruidnagelen
5 eidooiers
75 gram kristalsuiker
  bereiding:
    Schil de citroen heel dun, bundel de schil met de kaneel en kruidnagelen in een doekje of in een thee-ei. Laat dit samen met de wijn op een heel laag vuur een uur lang trekken, zonder dat het aan de kook komt.
Zet tegen het einde van de kooktijd de andere pan met water op (voor de au bain maire) en breng die aan de kook. Haal de kruiden uit de wijn. <
Klop de eidooiers met de suiker schuimig en dik (het loopt als een lint van de kloppers) en voeg er al kloppend de warme wijn aan toe.
Hang de kom in de pan met kokend water en roer tot de eidooiers gebonden zijn en de drank enigszins dik is geworden.
De kandeel kan nu opgediend worden, met een beschuit met oranje muisjes of een wafeltje erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats