Gefrituurde bananen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 rijpe bananen uit Costa Rica
- 1 citroen
- 2 eieren
- 1 lepel boter of olijfolie
- 50 g bloem
- 50 cl halfafgeroomde melk
- 1 koffielepel poedersuiker |
|
bereiding: |
|
|
1. Meng de dooiers in een grote kom met de boter of de olie.
2. Voeg de bloem en de melk toe en meng goed alvorens er ook de
suiker bij te doen.
3. Laat het deeg gedurende een half uurtje rusten op een koele plaats.
4. Pel ondertussen de bananen uit Costa Rica en snijd ze in de lengte
door. Besprenkel ze met wat citroensap en laat gedurende een
kwartiertje rusten.
5. Laat de bananen uitlekken en meng dat vocht onder het afgekoelde
beslag.
6. Dompel de bananen in het beslag alvorens ze in de frituurpan te
bakken tot ze goudgeel zien.
7. De knapperig goudgeel gebakken bananen afdeppen met
keukenpapier en warm serveren.
Light versie : doe de bananen zonder beslag in de frituurpan en laat ze
goudbruin bakken in een braadpan met een heel klein beetje olie !
Persbericht: Mini chefs kiezen voor de banaan!
Stéphanie Simonis |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|