laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Praagse ham in brooddeeg
  ingrediënten:
    voor 4 personen :

2.5 kg gepekelde beenham (met vel)
2 grote wortels
2 uien
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 theelepel peperkorrels
500 gr broodmix bruin
7 gr droge gist
Een beetje bloem
1 ei
  bereiding:
    Pel en snipper de ui, maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Vul een grote pan met water en doe er de ui en wortels erbij. Voeg de ham, laulierblad, de kruidnagel en de peper aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de ham, met een deksel op de pan in 1 uur en 45 minuten tot 2 uur gaar worden. Laat het vlees afkoelen in de bouillon.

Meng de broodmix en de gist. En voeg er 350 mililiter lauw water aan toe.
Kneed het met een mixer tot een glad deeg. Laat dit afgedekt op een warme plaats ongeveer 45 minuten rijzen(kan ook in de oven op 40°).
Rol het deeg ongeveer 1 cm dik(40 cm doorsnede) uit op een beetje bloem. Schijd het ei en strijk het eiwit over de deegplak. Snijd de vetrandjes en het vel van de ham en wikkel de ham in het deeg. Druk de randen van het deeg goed aan.

Bestrooi een bakblik met wat bloem en leg de ingepakte ham er vervolgens op. Snijd het deeg kruiselings in. En laat het deeg nog 15 minuten rijzen. Besprenkel het deeg met wat water. En bak het 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Serveer de ham bijvoorbeeld met wat augurken, rode bietjes en mierikswortelroomkaas.

Uit de Boheemse keuken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats