laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Haantje in de wijn
  ingrediënten:
    voor 4 personen :

1 mooie dikke braadkip(vakkundig door de slager laten versnijden)
100 gr boter
2 el maisbloem.

voor de marinade:

1 fles rode(Bordeaux)wijn
2 laurierblaadjes
takje tijm
1 teentje look
5 jeneverbessen
5 kruidnagels
1 ui
1 wortel in stukjes gesneden.

als versiering:
2 sneden lichtgezouten spek in blokjes
1 bakje verse champignons
1 bosje pijpajuintjes.
  bereiding:
    Laat de stukken kip minstens 1 dag marineren.Haal ze uit de marinade,dep ze droog,kleur ze aan in de boter en kruid ze met peper en zout.Giet de marinade erbij en laat 40 mn op een zacht vuurtje sudderen.Haal de kip eruit en giet de verkregen saus door een fijne zeef.

Pas op: vang het vocht op!De groenten en kruiden mag je weggooien.Zet de saus terug op het vuur en dik in met de maisbloem.Intussen heb je de ingredienten voor de versiering versneden en apart gebakken.Roer deze nu door de saus en overgiet de kip met het geheel.Opdienen met stokbrood of frietjes en een stevig glaasje wijn.

tip:

Om de scherpte van de wijn weg te nemen,roer je een afgestreken eetlepel bruine cassonade- suiker door de saus tijdens het inkoken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats