laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde tomaat en watermeloen in tomatenazijn
  ingrediënten:
    8 kleine tomaten
1/4 watermeloen gesneden in blokjes van 1,5 cm
1 eetlepel limoensap
1 theelepel limoenschil
60 ml olijfolie
1 eetlepel tomatenazijn van Mutti
Een snuifje grof zout
200 ml tomatenpuree van Mutti(Passata La Rossa)
200 ml mineraal water
1/2 teentje look
Groene en paarse Shiso of zwart sesamzaad, naar keuze
  bereiding:
    Tomatensap van het huis:
Meng de tomatenpuree van Mutti met water, breng het mengsel aan de kook en voeg er een teentje knoflook aan toe. Zeef en kruid het geheel en laat het daarna afkoelen. Eenmaal koud, serveer het tomatensap in kleine glaasjes en breng als laatste op smaak met de tomatenazijn van Mutti.

Spiesje van tomaten & watermeloen:
Verwijder de pitten van de tomaten met een theelepel. Laat de blokjes watermeloen gedurende 5 minuten marineren in een mengsel van limoensap, limoenschil en de tomatenazijn van Mutti.

Schik op het bord:
Plaats het binnenste van de tomaten op een blokje watermeloen en eindig met een groen en purper Shiso blad. Voeg het grof zout toe.
Giet het tomatensap in een glas en breng het een laatste keer op smaak met de tomatenazijn van Mutti.


Recept van Laurent Van de Vyver, voorzitter van de « Jeunes Restaurateurs d’Europe »
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats