laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gekruide bananenchips
  ingrediënten:
    2 grote onrijpe gepelde banen (500 gr) in schuine plakjes van 3 mm dik

Voor het kruiden:
4 theelepels paprikapoeder
2 theelepels chilipoeder
4 theelepels kurkuma (koenjit)
4 theelepels komijn (djinten)
een snuf zout

Om te frituren:
1 liter maïsolie
  bereiding:
    Meng alle kruiderijen en bestuif de plakjes banaan hiermee met een zeef of bloem strooier.
Zorg dat de plakjes niet breken. Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 120øC en bak de plakjes banaan in porties plm. 1/2 minuut. Laat ze in een draadzeef uitlekken en bak ze nog eens, maar kort, krokant en goudbruin als chips.
Laat ze weer in de zeef uitlekken en leg ze daarna op keukenpapier. Serveer ze warm of koud.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats