laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Saint-Honorétaart
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 vel bladerdeeg (20 x 20 cm, diepvries)
400 g profiteroles (diepvries)
100 g chocolade naar keuze
1 zakje vanillepuddingpoeder
5 dl melk + 3 eetl. melk
1 ei
1 eetl. olijfolie
1 - 3 eetl. rietsuiker
  bereiding:
    - Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien gedurende 15 min.
- Klop het ei los met een vork.

Wrijf het bladerdeeg in met het losgeklopte ei en leg op een ingevette ovenplaat. Schuif gedurende 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Zet opzij en laat afkoelen. Snij op ± 1 cm van de rand het bovenstedeel weg, zodat u een kuipvorm bekomt.
Maak intussen de pudding. Meng het vanillepoeder met 5 eetl. melk en de rietsuiker. Breng de rest van de 5 dl aan de kook en voeg het vanillepoedermengsel toe. Roer tot de pudding bindt. Zet opzij en laat afkoelen.
Giet de pudding in de 'bladerdeegkuip' en plaats er de diepgevroren profiteroles mooi tegen elkaar op: 16 op de eerste laag, 9 op de tweede laag, 4 op de derde laag en tenslotte 1 op de top.
Smelt de chocolade in een steelpan met de 3 eetl. melk die u in een ruimere pan met heet water plaatst 'au bain-marie'. Giet gelijkmatig over de profiteroles. Zet de taart in de koelkast en laat opstijven.

Verdeel de Saint-Honoré in gelijke delen en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats