laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Russische eieren
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

2 eieren
3 middelgrote gekookte aardappelen
100 g geschilde gekookte wortel
1 kleine zoetzure appel
3 eetlepels gare doperwtjes
2 eelepels fijngehakte augurkjes
1/2 eetlepel gesnipperde zoetzure uitjes
50 gram gepelde gekookte garnalen
50 gram in kleine dobbelsteentjes gesneden ham
6 eetlepels mayonaise
peper en zout
worchestersaus
rolletjes vleeswaren,
asperges uit blik
plakjes augurk
plakken gepelde ontpitte tomaat
ansjovisfilets of zoetzure repen rode paprika.
  bereiding:
    Kook de eieren 10 min en koel ze daarna direct af. Snijd de aardappelen en de wortelen in kleine blokjes. Schil de appel en boor er het klokhuis uit. Verdeel hem ook in kleine blokjes.

Meng de blokjes aardappel, wortel en appel met de erwtjes, augurk, ui, garnalen en ham door elkaar.

Maak de salade aan met 2 à 3 el mayonaise en breng de smeuige massa op smaak met peper, zout en worcestersaus.

Schep de salade op de serveerschotel en strijk deze aan alle zijden glad en in de gewenste vorm.

Pel de eieren en halveer die. Leg ze op de salade.

Garneer de schotel met rolletjes vleeswaar, asperges, plakjes augurk en tomaat. Roer de mayonaise aan met wat water zodat deze dik vloeibaar wordt.

Schep de mayonaise gelijkmatig over de halve eieren zodat die met een dunne laag saus worden bedekt. Voeg er de ansjovisfilets of reepjes paprika aan toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats