laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Etienne's tomatensoep met basilicum en vogelnestje
  ingrediënten:
    2 uien ,
6 teentjes knoflook ,
1 preiwit ,
100gr knolselder ,
1 kg verse tomaten ,
1 1/2 etl tomatenpuree ,
8 kwarteleitjes hard gekookt ,
2 lt vleesboulion ,
1/2 kg varkensgehakt ,
1 sjalot ,
1 etl peterselie fijn gehakt
1 etl bloem ,
1etl broodkruim ,
enkele bladjes basilicum ,
en peper en zout
  bereiding:
    snij de prei en knolselder in stukken en stoof samen met de knoflook aan in een klontje boter ( of smout of reuzel ) voeg de tomaten en de tomaten puree toe en deglaseer met de boullion en laat zachtjes koken gedurende 1 uur
pureer alles met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout
meng het gehakt met fijn gesneden sjalot en de peterselie en het broodkruim
kruid met peper en zout, maak een bal rondom elk kwarteleitje rol even door de bloem en pocheer in kokend gezouten water gedurende 2 minuten
verdeel de soep over de vier diepe borden snij de gehakt balletjes door midden en leg ze in de soep ( het balletje een klein beetje afsnijden onderaan anders blijft het niet liggen en bekroon met een blaadje basilucum
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats