laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde tomaten
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

12 grote vleestomaten
1 1/2 kop olijfolie
1 kop rijst
250 gr. gehakt
2 grote uien fijngesneden
1/2 kop paneermeel
1/2 kop fijngesneden peterselie
1 theelepel komijn
peper en zout
  bereiding:
    Was de tomaten en snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar het. Vervolgens al het vruchtvlees uit de tomaten scheppen met een lepeltje. De tomaten van binnen bestrooien met wat zout. Het vruchtvlees van de tomaten pureren. De ui fruiten in 1 kop olijfolie en dan op een hoger vuur het gehakt erbij, als het gehukt rul is de gepureerde tomaten erbij en 5 minuten laten smoren. De rijst, peterselie, komijn, peper en zout toevoegen en koken tot de rijst half gaar is. De vulling met een lepeltje in de tomaten scheppen zonder deze geheel te vullen en ze in een ovenschaal zetten. De kapjes er weer opzetten en de rest van de olie bij de tomaten gieten en er paneermeel over strooien. 1½ kop water in de schaal doen en in een matig warme oven 45 minuten bakken.


Tip:
Dit recept kan ook met paprika's gemaakt worden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats