laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gele paprikasaus
  ingrediënten:
    1 sjalotje
1 teentje knoflook
400 gram gele paprika
1 takje thijm
1 laurierblaadje
20 gram boter
peper en zout
0,4 dl rijstwijn
0,4 dl droge witte wijn
1,5 dl groentebouillon
0,5 dl room
  bereiding:
    Reinig het sjalotje en het teentje look en snipper het fijn. Reinig de gele paprika en snij hem in fijne blokjes. Smelt de boter en fruit hierin het sjalotjes en de look glazig.

Voeg de paprikablokjes en de kruiden toe en stoof verder. Blus met de rijstwijn, de witte wijn en bouillon. Laat op een zacht vuur verder sudderen tot de paprika zacht is en het vocht tot de helft is ingekookt.

Voeg de room toe en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Roer zonodig de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout.

Deze saus kan zowel warm als koud gegeten worden. Ze is lekker bij gepocheerde vis en zachte groenten zoals courgette, pompoen of gestoomde prinsessenboontjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats