laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges met zalm
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 bosjes asperges
30 gr boter
120 gram geraspte Emmenthal
40 gram bloem
50 cl melk
wat geraspte muskaatnoot
peper en zout
8 sneetjes gerookte zalm
  bereiding:
    Breng in een grote kookpan 3 liter gezouten water aan de kook.
Was de asperges.
Verwijder de basis en schil ze van boven naar beneden toe.
Maak met behulp van keukentouw 8 busseltjes asperges en dompel ze onder in water. Laat 10 minuten koken, tot u ze met een mespunt kan doorprikken.
Giet af en zet opzij.
Laat een nootje boter smelten in een steelpan en voeg al roerend met een garde de bloem toe. Voeg daarna ook de melk en de nootmuskaat toe.
Bestrooi met peper en zout en roer totdat de saus dikker wordt.
Voeg vervolgens 100 g geraspte emmentaler toe en roer.
Zet de ovengrill aan.
Maak de busseltjes asperges los en rol ze één voor één in een sneetje gerookte zalm.
Schik ze in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en bestrooi ze met de resterende emmentaler. Zet onder de grill en laat goudbruin kleuren.
Dien de aspergerolletjes op in warme borden, samen met wat brood of met peterselie bestrooide aardappelen.

Tip :
Een hoge, smalle aspergekookpan is ideaal omdat de asperges dan rechtop kunnen koken. U kan deze bereiding ook omtoveren tot een koude lightschotel. Rol in dat geval de asperges in een sneetje gerookte zalm en dien ze op met een scheutje vinaigrette (olijfolie en citroen) en een slaatje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats