laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse bonensoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

3 el olijfolie
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 groen pepertje, in ringetjes
125 g magere spekreepjes
1 enkele kipfilet, in stukjes
1 1/2 l kippenbouillon
1 blik kidneybonen in chilisaus a 400 g
1 blik maïs a 300 gr
4 tomaten, in stukjes
1 blikje tomatenpuree a 70 g
4 el zure room
4 el geraspte belegen kaas
2 el verse koriander
  bereiding:
    Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook en het pepertje 3 min. Voeg de spekreepjes en de kip toe en bak ze al omscheppend bruin. Roer de bouillon, de kidneybonen, de maïs, tomaat en de puree erdoor en breng de soep aan de kook. Laat de soep op een laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep de soep in kommen, schep er de zure room op en verdeel de kaas en de fijngehakte koriander erover. Lekker met stokbrood.

27 g vet 29 g koolhydraten 30 g
bereiding +/- 20 min.
kcal p.p 2060 kJ/490 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats