laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde varkensfricandeau
  ingrediënten:
    Voor 4 à 6 personen:

    750 g varkensfricandeau
    2 sneetjes bruinbrood,zonder korst
    2 eetlepels ui,fijngesnipperd
    2 eetlepels wortel,geschrapt en fijngehakt
    1/2 rode paprika,van zaad ontdaan en kleingesneden
    vers gemalen peper
    gemberpoeder
    gemalen kruidnagel
    2 eetlepels citroensap
    zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor tot 200°C.Besprenkel het brood met wat lauw water,zodat het week wordt.
Breng 1 dl water in een pannetje aan de kook en kook er de ui,wortel en paprika 5 minuten in opeen laag vuur.Laat de groeten uitlekken.
Prak het brood met een vork fijn en vermeng het met de groenten.Breng het mengsel op smaak met peper,wat gemberpoeder,gemalen kruidnagel en weinig zout en kneed alles goed door.
Snijd het vlees vanaf één kant in met een scherp mes,zodat er een zakje ontstaat.Schep het groentenmengsel in de inkeping en steek het dicht met houten prikkers.Besprenkel de buitenkant van het vlees met citroensap en wrijf het vlees vervolgens in met wat zout.
Leg het vlees in een niet beboterde lage ovenvaste schaal en braad het de eerste 20 minuten op 200°C en vervolgens nog ca. 35 minuten op 180°C.
Laat het vlees voor het serveren 10 minuten bij kamertemperatuur rusten.Snijd het daarna in plakken van 1 cm dik.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats