Glutenvrije Worstbroodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram glutenvrij meel
- 1 zakje gedroogde gist of 30 gram verse gist
- theelepel zout 1
- eetlepel olie
- 190 cc water van 40 graden
- 4 glutenvrije knakworstjes
- Een stukje hardboard in de lengte en hoogte van uw bakblik omwikkelen met aluminiumfolie
- Oven
- bakblik
- Mixer
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: Oven voorverwarmen op 190 graden Het bakblik en stokje invetten met olie Zorg dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn
Bereidingswijze: Los de gist met het water Doe het meel,zou en olie in een mengkom doe hier voorzichtig het gist-water mengsel bij Mix alles zo snel mogelijk door elkaar. Doe de helft van het deeg in het bakblik,leg de worstjes in de lengterichting op het deeg en vervolgens de resterende helft ven het deeg bovenop de worstjes.. Daarna drukt u het stukje hardboard in het midden in de lengterichting tot op de bodem van het bakblik Laten rijzen in ca. 25 minuten en bakken ca.25-30 minuten
Extra tip : U kunt ook gehakt aangemaakt met zout en vleeskruiden als vulling gebruiken.
Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|