laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sardines met Florida pompelmoesvulling
  ingrediënten:
    Deze gezonde sardines zijn zeer origineel als voorgerecht. Vraag uw visboer om de
koppen te verwijderen, de vissen schoon te maken en te ontgraten.

Voorbereidingstijd: 25 min
Kooktijd: 16 min
Voor 4 personen:

1 fijngehakte rode ui
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zachte bruine suiker
25 g volkorenbroodkruimels
1 roze Florida pompelmoes, in partjes verdeeld en grof gesneden.
25 g pompoenzaadjes
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Zout en zwarte peper
8 sardines, geschraapt, schoongemaakt, ontgraat en waarvan de kop is verwijderd
1 theelepel balsamico azijn
1 theelepel honing
Waterkers, spinazie, en een paar blaadjes raket sla
  bereiding:
    Verwarm de oven op 200º.
Braad de uien in de pan met de helft van de olijfolie tot ze zacht worden. Voeg de suiker toe en kook de uien gedurende één minuut op een hoog vuurtje tot ze carameliseren.
Verwijder de uien van het vuur en roer ze in de broodkruimels samen met de pompelmoesstukken, de pompoenzaadjes en de koriander. Kruid het geheel met zout en peper en laat het afkoelen.
Verdeel de vulling tussen de sardinefilets en rol ze elk op van kop tot staart. Schik de sardines in een licht geoliede ovenschotel met de staart naar boven. Bak gedurende 12-15 min of tot alles gaar
is.
Meng de rest van de olijfolie met de balsamico en de honing. Kruid het geheel met peper en zout.
Giet het over de raketsla en schud deze zodat alle blaadjes licht bedekt worden. Schik de slablaadjes in stapeltjes op 4 borden en leg op elk twee gebakken sardines. Dien onmiddellijk op.

“Een halve pompelmoes bevat al 110 % van de aanbevolen dagelijkse
hoeveelheid vitamine C”

Dit recept is me toegestuurd door Florida pompelmoezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats