|
|
|
Wafels (Glutenvrij) |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g Schaer C. (glutenvrije bakmix),
- 600 ml. lauwwarm water (50-100 ml. extra om evt. later aan het deeg toe te voegen),
- 2 eieren,
- 250 g suiker,
- 150 g boter (gesmolten),
- mespunt kaneel
- Wafelijzer
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Roer met de mixer de boter door de suiker tot een stevige pasta, roer er de eieren door en klop op matige snelheid tot een luchtige, creme-achtige massa, tijdens het kloppen afwisselend geleidelijk het meel (met de kaneel) en het water toevoegen, sluit het wafelijzer aan en laat 10 min. voorverwarmen tot middelmatige temperatuur, meestal stand 3 of 4 (voor een eerste gebruik lees bijgeleverde aanwijzingen)
Bereiding:
Schep een kleine hoeveelheid (dessertlepel vol)deeg in het midden van de wafelplaat en sluit het apparaat, afhankelijk van de gewenste kleur haalt men de wafel er na 1,5 - 2 min. uit, laat afkoelen op een rooster
Slagroom (of ijs en slagroom) Deze hoeveelheid is geschikt voor 70-80 wafels |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|