laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wafels (Glutenvrij)
  ingrediënten:
   
  • 500 g Schaer C. (glutenvrije bakmix),
  • 600 ml. lauwwarm water (50-100 ml. extra om evt. later aan het deeg toe te voegen),
  • 2 eieren,
  • 250 g suiker,
  • 150 g boter (gesmolten),
  • mespunt kaneel
  • Wafelijzer
  bereiding:
    Voorbereiding:
Roer met de mixer de boter door de suiker tot een stevige pasta, roer er de eieren door en klop op matige snelheid tot een luchtige, creme-achtige massa, tijdens het kloppen afwisselend geleidelijk het meel (met de kaneel) en het water toevoegen, sluit het wafelijzer aan en laat 10 min. voorverwarmen tot middelmatige temperatuur, meestal stand 3 of 4 (voor een eerste gebruik lees bijgeleverde aanwijzingen)

Bereiding:
Schep een kleine hoeveelheid (dessertlepel vol)deeg in het midden van de wafelplaat en sluit het apparaat, afhankelijk van de gewenste kleur haalt men de wafel er na 1,5 - 2 min. uit, laat afkoelen op een rooster

Slagroom (of ijs en slagroom) Deze hoeveelheid is geschikt voor 70-80 wafels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats