laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rog met tomaat en aardappelpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 rogvleugels van elk 250 gr
    1 grote tomaat
    750 gr bloemaardappelen
    100 gr boter
    ongeveer 1 dl melk
    1 toefje peterselie
    peper, zout en nootmuskaat
  bereiding:
    Was de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide kanten droog. Verwijder vel en pitjes van tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de nog warme aardappelen met 50 gr boter en de melk (de juiste hoeveelheid is afhankelijk van de aardappelsoort) en spijs met peper, zout en nootmuskaat.

Spijs de rogvleugels met peper en zout, bak ze in 50 gr boter goudbruin en schik op een schotel. Voeg de gesneden tomaat en peterselie bij de jus in de lege vispan, roer om en schik op de rogvleugels. Versier sober met de peterselie en de citroen en serveer met de aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats